Trevlig medborgardialog

Bo Rudolfsson, kommunstyrelsen ordförande hälsade välkommen och värmde upp tivedsborna med lite information.   Målet med dialogen är att  kommunens styrande ska komma ut i verkligheten – att lyssna på vad som händer i kommunens alla hörn. En gång om året hoppas man kunna komma ut på det här viset.IMG_1102Det var en trevlig stämning runt borden där stora och små frågor ställdes.   Att vattendirektivet kan ställa till problem var alla ense om, men ingen visste hur det skulle sluta.  Det verkar lite märkligt att byggnationer från 1400-talet ska återställas till ursprungligt skick enligt detta EU-direktiv. Förhoppningsvis finns det någon person med lite sunt bondförnuft som  inser att att man behöver göra allt efter bokstaven.

IMG_1103 Här pratades om  hela sjösystemet från från Bosjön till Unden.  Helt fantastiska lösningar fanns det förslag på…att man gör undergångar för grodor det har jag hört – men att kanoterna ska glida fram under landsvägen det var nytt.  Då måste någon ha en jättelik påse pengar – synd att inte använda till något vettigt!

Det är fullt i skolorna i Laxå, det hördes en antydan om att skolskjutsarna  kunde tänkas gå åt motsats håll.  Underbart att höra en politiker säga att sådant är tänkbart!  Äntligen!
I tider då det efter många decenniers uppehåll, åter går  reguljär busstrafik till och från Finnerödja/Laxå – så är ju undrens tid inte förbi.   Förvisso bara på skoltid. Ulla Tivell framförde ett stor tack för bussen, med förhoppning att man inte ger upp i första taget. Det tar ju ett tag in man vänjer sig!   För övrigt så är en ofta förekommande fråga på Tiveden.se , hur man tar sig till Nationalparken utan bil?

Andra önskemål var bort med sly och ris som skymmer den utsikten.
Hundlatrin och bättre skyltning…ja stora och små frågor kom från de församlade tivedsborna – det var ett 15tal som hörsammat inbjudan  och fick träffa 8 personer från kommunstyrelsen.

När kvällen var slut så frågade Viktor med förväntan i rösten, när ska vi träffas härnäst?  Då hade har man både haft trevligt och kunna lufta sina frågor!  Tyvärr så kanske mötet dröjer till nästa höst – men det finns ju andra sätt att nå vår folkvalda!  Det finns ju både epost och telefon.  Politiker – det är vanliga människor som engagerar sig lite mer!  Tur att vi har dem.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.