Sågkvarnsbäcken

Idag finns  hur mycket information som helst om det mesta – den finns inom armlängs avstånd – en informationsdjungel som är lika ogenomtränglig som en  ogallrad risig granskog.
Så här får du en ledtråd.

Vill du veta mer om vattendirektivet, undersökning av sjöar och åar så har du en bra ingångs sida  här.  Det finns hur mycket läsning som helst  Det finns en stor undersökning med rapporter från alla sjöar och  i Örebro län….det finns länkar direkt till  vattendragen.

Rapport och bilder från arbetet vid Sågkvarnsbäckens mynning finns här.

Frågan är väl om man inte ska ta hänsyn till till fler parametar – det återställa kan vandra upp  – och frågan är väl om den någonsin gjort det.

Vandringsleder, kanotleder,, ridleder  finns i markerna runt sjöarna som en gång för länge sedan reglerades – hur kommer landskapet att förändras? Hur påverkar det  Sveriges sydligaste vildmark – ja, Tiveden är inte bara Nationalparken?  Det här området är en tillgång  –  för kommunen  det är ju turism som ska vara vårt levebröd i framtiden.  Men då måste vi nog vara rädda om det kultur- och naturvärden vi har idag.  Så länge det var handen som styrde arbetet då fanns det tid för eftertanke och förändring om det gick snett, men idag finns ingen tid för sådant – gjort och gjort och förändras för alltid.

Ibland känns det som silas mygg medan kamelerna sväljs.
Mer tid och omtanke borde ägnas åt Våtterns vatten.  Här kastas skrot i sjön för höga höjder och på andra stållen vill man göra stora dagbrott.  Aktion rädda Vättern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 11 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.