Dagen då allt kom på plats

tänk vad mycket som kan hända när man hjälps åt.
Har varit i Skolbyggnaden i Sannerud sedan 10 i morse.
Fantastiskt att se en trött skolbyggnad vakna till liv.
Det släpades granar upp och ner för trappan. Till slut hade alla granarna hamnat på rätt plats. I bibliotek fick vi den lagom stor gran att hänga gamla julprydnader i. Tur att jag hade hjälp av Majvor som höll ordning på mig – så efter några timmar så hade vi fått julbonader och badbalja och allt annat på plats.

Under dagen har jag sett det gamla loppiset förvandlas till en knallehall med en storslagen julig vy från Holland. Roligt att möta olika seder och bruk. Det måste bara ses!


Barnen i förskolan deltar med utställningar i sina fönster. Mellan granar och halmbalar går stigen fram till fönster och ingång till skolan.
Som så mycket annat så måste det ses – så kom och titta – föräldrar, ta med farmor och mormor också! Traska upp för trappan kom till bibliotek och känn doften av lutfisk, berätta om julbadet…

Hälsa på tomten…
Fika med hembakt bröd och njut av fotoutställningen. Lotter kan ge en matnyttig vinst om du har tur eller kanske nyrostat kaffe.

Gamla slöjdsalen på bottenvåningen där finns fler utställare. Idag är det som i gamla tider – folk i varje vrå – och dessutom tomtar överallt.
Själv ser jag fram emot en spännande dag – det var så mycket som var på gång när jag hem för att vila upp mig för morgondagen.