Länsstyrelsen vill rasera vårt kulturarv

Läs vad Göran Hartman, Åboholm, skriver i  Skaraborgsbygden.se.

SOS från Tiveden

Här ett litet utdrag ur artikeln.: “SOS – för nu vill länsstyrelsen i Örebro rasera vårt kulturarv i form av fräsande forsdammar med spettluckor, månghundraåriga flödesdammvallar med broar, vägar och mäktiga stenarbeten.

När de åldriga vattenlämningarna rivs är tanken att öring skall komma fram. Allt rivs i namn av vandringshinder. Att det sedan urminnes tid inte funnits öring i detta övre system spelar ingen roll. Öringen har aldrig kunnat passera de naturliga hindren före dammarnas byggnad.

Tivedens största vattendrag Sågkvarnsbäcken som rinner till sjön Unden är hotad, likaså den sagolikt vackra kanotleden ”Bosjön-Unden”. Den kommer inte att bli värd namnet långa sträckor med sänkta vattenspeglar och långa kanotdrag på land.”

2 reaktioner på ”Länsstyrelsen vill rasera vårt kulturarv”

  1. Hej,

    Vad händer med den här frågan nu? Vad har hänt efter att artikeln skrevs?

    /mvh Magnus

  2. Hej Magnus! det har varit en lång process. Men många artiklar i NA.Pärmen med nyhetsklipp är mer än full. Dammen har rivits. Vad som händer nu står skrivet i stjärnorna.
    Hälsningar
    Anita K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 18 =