Groddar, ärtskott och en gul bok

Nu växer det i både fönster och skafferi hos oss som deltog i onsdagsträffen. Ulla berättade sedan var det dags att sätta igång att få gula ärtorna i jorden och de gröna mungbönor i en glasburken.

I väntan på bokbil, så finns det många läsvärda böcker att låna i ”onsdagsbiblioteket” . Just nu läser jag en gul liten bok, en175 sidor lång berättelse. Det är Jamaica Kingcaid som skrivit den. Boken om hennes bror är fascinerande på många vis. Den har väntat några månader på sängkanten. Det är så ibland, men nu har jag svårt att släppa den. Det finns inga kapitel – bara ett och annat indrag i texten ibland. Den är helt fantastisk – jag har 75 sidor kvar att läsa. Jag vill inte lämna boken ifrån mig , men jag är en lydig bibliotekskund – så jag lovar att lämna tillbaka den.

” Min bror dog. Jag hade väntat mig att han skulle det., ibland kändes det som om det vore en bra sak om han dog. Och sedan dog han.”


Nästa onsdag, den sista ”biblioteksonsdagen” har jag hört att Monica B tar med sig klippböcker och berätta något Det ser jag framemot!
Fikastund med äggmacka.