Loppis & Hantverk

Ingenting är som vanligt i år, det har vi ju alla upplevt.  Allt som vi är vana vid ska vara på sommaren har ställts in – ingen allsång i Tivedstorps missionshus, ingen Tivedsdag och ingen Sannerudsmarknad.

– Allt beror inte på Corona och Covid19.  Tivedstorp ägs inte längre av ett bygdebolag.  En drygt 60 år gammal verksamhet – hantverksboden – har upphört.   Inte heller kommer Barbro Cluley till Tivedstorp som planerat – där är det Corona som satt stopp.

Men ska vi ända inte göra något? Ulla T väckte frågan.   Så satte vi i gång.  Under veckosluten i juli så har finns det möjlighet att gå på loppis i trakten.   Inte så stort men det finns lite av varje och vi fyller på allteftersom.  Loppisen kombinerar vi med hantverk.

Här finns saker som vi haft med i Hantverksboden i Tivedstorp.
Världens bästa grytlapp, Ullas mamma har virkat den.   Passa på att köpa dem nu för nu är det slutvirkat! Åldern tar ut sin rätt.


Själv bidrar jag med handspunnet ullgarn  från olika fårraser.  Spinner för att det roligt och rogivande.  Konstaterar att övning ger färdighet.   Har provstickat – det går att sticka  sjalar med en-trådigt garn.

Ett annat intresse är återbruk av gamla väl slitna kläder och  lakan.   Det kan bli kassar och mattor.

Jag har ju under de senaste åren tillsammans med Barbro suttit många timmar i hantverksboden i Tivedstorp.
Ullgarn och annat som jag tagit till Lilla Loppis och hantverk, säljs till förmån för Barbros projekt i Zimbabwe.
Med hälsningar Anita K och Barbro Clulely.

Varmt välkomna till vår Lilla Loppis och Hantverk.
Öppet fredag, lördag, söndag kl. 13-17 i juli månad.