Trivsamt trångt i Sannerud

Trafiken på vägen mot Tived har varit intensiv under dagen.   Håller på  med lite trädgårdsarbete i brittsommarvädret.     När jag tittar ned mot landsvägen så ser jag en äggskalsfärgad sportbil med nedfälld sufflett fara västerut – kanske är det sommarens sista utflykt innan den fina bilen ställs in för vinterförvaring?

Äntligen ska det bli av ett besök på utställningen i kaféet.  Eftermiddagsfika med A..  Höstsolen lyser varmt över Sanneruds kafé på söndagseftermiddagen.   Många bilar på parkering och vad hittar jag väl där – jo där står den vita sportbilen, en Citroën med många år på nacken, en  fransk veteran bredvid en svensk veteran – en Volvo.  Dagens värd för utställningen är  Anna Bergström,  traktens egen keramiker från Nybygget, som berättar att det varit en strid ström av besökare under dagen.  Det  härliga vädret med  lövträd i sprakande höstfärger har nog lockat till en utflykt.
I Kaféet och rosteriet köar folk för att beställa.  Många bekanta ansikten överallt. Roligt att så många hittat hit. Köbildning har den fördelen att vi i lugn och ro kan titta på vad som erbjuds.
Vi beställer te – svart te, kaffe latte och en espresso.  Nu vet jag att en enkel espresso är väldigt stark och bara en halv liten kopp! Vill man en mindre stark espresso då beställer man en dubbel!   Det känns lyxigt att här i Tived bli serverad nybryggt te, med rykande hett vatten och välja mellan svart, grönt, rött eller te med frukter i.   Att få känna doften från teburken.   Kladdkaka med en gräddsprits med en vårligt grönt blad på toppen och våfflor med grädde och glass.
Vi tittade på ostbrickor i glas, små keramikmuggar – kanske något för en enkel espresso?  Ryamatta och annat ulligt .
Utställningen  Hylla vardagen – pågår alla helger under oktober
Lördag öppet från 11-17, söndag 11-16.
Utställare:  Jeanette Håkansson,  Anna Bergström och Lena Köster.
Nina Borgmann-Kaiser  är kaffespecialist  med eget rosteri!

https://www.facebook.com/tivedskafferosteri

Kommer du en lördag – ja då kan du göra ett besök i den fina lanthandeln också.
http://www.tivedslanthandel.se
Välkommen till Sannerud och Tived!

Länspostens Björn Palmqvist skriver om utställningen

Även Sydnärkesnytt har uppmärksammat utställningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.