Tivedens natur i fokus i maj

Åter en underbar dag – nattkylan ligger kvar i luften när jag hämtar tidningarna vid 6-tiden.  Men snart kommer solen och städar bort nattens frost.  Då är det lätt att tänka på allt som ska hända i maj- det är både långt bort och nära.

Vill påminna om att det planeras för fullt både på länsstyrelsen och i stugorna i trakten  för olika arrangemang  med naturen som gemensam nämnare!

Nytt nummer av Upptäck Tiveden. 2.

Snart är dags för invigning  av den utvidgade nationalparken.
Här finns programmet för invigningen av nya Tivedens nationalpark

Mer natur..:
Konst-i Ring invigs lördagen den 27 maj – något för alla sinnen-  En Konst- och motionsslinga med början och slut vid Skolbyggnaden i Tived.

Söndagen den 28 maj blir det Naturdag i Tivedstorp.  Med plantor, tipspromenad …vill du vara med på något vis? – det finns plats för många – så hör av dig!  Ring 070-5499665 så svarar Anita.

Tivedens natur inspirerar traktens konstnärer.  De inbjuder till sina ateljéer och verkstäder under Konstrundan  några dagar runt månadskiftet april-maj.

Än en gång är det dags för Rötter i Tiveden? – Släktforskardagar med byavandringar.  Anknytning till natur?  – Jo, det var de här människorna som under  idogt arbete skapade mycket av den natur vi har idag.   Det bröts upp små åkrar i skogarna, stenmurarna flyttas år efter längre ut för att vidga den odlade jorden.  Det var invandrade finnar som bosatte sig på höjderna och svedjebrände.
Det var de som  släpade och slet med kolmilor och tjärgravar.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.