Bredband i Tiveden

http://images.staticjw.com/fib/2706/header.jpg

EU-logotype

Information  om  de första bredbandsprojekten i Davidstorp Äskebäcken har hämtats från webbsidan  fiberitiveden.se. Den webben läggs ned nu. Fiberprojekten  har fått investeringsstöd.  Men det är inte bara pengar som behövs för genomföra den här typen av projekt. Många hundra timmars ideellt arbete har lagts ned för att  genomföra projekten.

Olle Finnman projektledare för”Davidstorp” har gjort en mycket  pedagogisk Presentation 2013-11-28 över hur han gick till väg.   Kan du inte läsa Powerpoint så finns även PDF. Bredband -varför det?
Ur projektplanen ” Norra Aspamarkens bygdelag verkar för en levande landsbygd. En bra infrastruktur är en förutsättning dels för att få ungdomar att bo kvar och dels för att företag sak utvecklas och nya startas. Utbyggnaden av ett framtida fibernät får ske etappvis utifrån praktiska och ekonomiska förutsättningar”

Projeketets övergripande mål är att  bidra till minskning av gapet mellan glesbygd och tärtort när det gäller tillgång till avancerade bredbrandstjänster och att alla ska kunna  deltaga i informationssamhället.

Vision:
Kanlisationen är första etapp mot ett framtida bredbandsnät, som kan ge hushåll och företag tillgång till befintliga och nya tjänster inom telefoni, webbsidor, internettjänster, TV och andra former av rörlig bild

Bra infrastruktur ger nya förutsättningar för ett boende på landsbygden. Idag finns många yrkesgrupper som kan sitta var som helst och jobba om man har tillgång till fiber. Det ger fler möjlighet att bosätta sig på landet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.