Fiberläget 2014-11-11

Kristina  jobbar just nu med adresslistor till Rala som är projektledare åt Telia. Det är väldigt viktigt att alla adresser blir korrekta till 100% eftersom de ska fungera som ett slags lösenord när man går in på bredbandswebben.se där man kan göra sina val och ändringar i sitt abonnemang. Matchar inte adressen du knappar in mot den adress Telia registrerat så kommer du inte in på din anslutning.

Detta låter lätt men är komplicerat eftersom inte alla adresser är kompletta. Vissa adresser är tvivelaktiga och fastighetsregistret ska reda ut vilka adresser som gäller för resp. fastigheter. När detta blir klart och jag får besked och kan skicka in alla listor börjar vår projektledare Empower med nätbygget omgående.
När du får fibern inkopplad (februari 2015) ringer du

” kundtjänst fiber 020-202999 ” eller går in på bredbandswebben.se och beställer de tjänster du vill ha.
Hela bredbandspaketet med telefoni, digitaltv och internet eller om du vill ha delar av paketet. Du bestämmer också hastigheten på din fiber. Själv tänker jag beställa 100/10Mbps eftersom jag vill ha snabb linje uppåt men eftersom jag inte laddar ner filmer och spel så behöver jag endast 10 Megabite/sekund neråt. Det är ändå väldigt snabbt mot vad det är nu.
Det bästa är att ringa kundtjänst och prata med en människa så alla frågor blir besvarade på rätt sätt. Uppstår fel ringer man bara kundtjänst så fixar de allt till det bästa.
Lycka till med den snabba och säkra fibern i februari 2015.

Etapp 2 – Häggeboda-Undenebotten

När det gäller etapp 2 Häggeboda-Undenebotten är vi i startgropen och väntar bli klara under hösten 2015.

Etapp 3

När det gäller etapp 3 så fattas det som sagt ca 10 intressenter för att Skanova ska intressera sig för ett projekt. Det är ingen ide´skicka förfrågan till Skanova med mindre än 70% intressenter. Det kostar som sagt inget att vara intresserad. Det är intresset man gör kalkylen på och man får hoppa av från ett intresse utan påföljd. Det är aldrig bindande. När beställningen kommer då är den bindande om man beställer något men aldrig intresset. Så ställ upp med lite mera intresse så att de fibersugna får sin fiber medan de lever och kan njuta.
Hälsningar
Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 11 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.