Fiberprojektet

TUG har fått lite info om läget i för fiberprojektet.

Anna Eriksson, kommunens kontaktperson för fiber, träffade i fredags Open Infra för att få information om hur det går för fiberprojektet.
Den nye projektledare, Dana Osman, är mycket intresserad av att skapa bra relationer med fastighetsägare och vägsamfälligheter och ser fram emot att driva detta projekt i land.

Det har kommit långt när det gäller planeringen utbyggnaden i Tivedsområdet. Open Infra kommer att begära förlängd tid för projektet till den sista juni 2023.
Man har redan upphandlat entreprenör för grävningen.

Problemet som Open Infra haft är de har haft svårt att nå ut eftersom de inte har någon nod här. Det finns ett bra förslag idag som känns genomförbart.
Men det finns ett mindre område i Tived, där man ser svårigheter att bygga ut fibernätet i. Problemet är att endast är en som tecknat sig för anslutning och här finns en fastighetsägare som inte vill upplåta mark. Att dra en annan sträckning för den enda som tecknat avtal blir allt för dyrt. Annas förslag var att man ska bjuda in berörda parter en sista gång innan man styrker denna del. Open Infra var positiv till detta, även TUG kommer att delta i mötet. Ännu är inget möte inbokat.
Anna ska få information om vilka som berörda under veckan samt förslag till datum för mötet, som bör äga rum snarast.

Anna räknar med att Open Infra kommer att köpa den befintliga kanalisationen till Ösjönäs, som då kan få fiber.