Min släkt – din släkt

Har blivit inbjuden till Vandrarnas Kapell för att prata om något som har intresserat mig de senast åren utöver att hålla igång olika föreningars hemsidor, klä majstången, baka bullar eller gå på promenad med min kompis. Kompisen och jag har en runda på 2,7 km. Vi brukar brukar dela upp den i 11/2 timmes sträckor, därefter behöver kompisen ladda upp sig. Jag har 30 ulliga gräsklippare som också behöver uppmärksamhet. Skaran av matgäster utökade häromkvällen med 2 kvigor och en svart fjolårstjurkalv.
Resten av dygnet, åtminstone en stund på tidiga morgnar eller sena kvällar så funderar jag på hur folk hade det här i trakten förr i tiden. Ritar stora träd med med otaliga grenar där generationer av folk breder ut sig. Har turen att ha fått hjälp av många riktiga släktforskare, därför kan jag långt bak i tiden hitta spår till de finnarna som en gång kom till Tivedstorp.
En annan släktforskare, Donald Wold, samlat mina släktingar i Amerika på 173 sidor.Det är en guldgruva med långa släktförteckningar och berättelser och brev från dem som tröttande på att buga för bruksägare och slita dagsverken. Nu har jag bland alla dessa hittat amerikanen Richard, 6 led bakåt i tiden har vi våra rötter i Tivedsskogen.

Kanske din släkt är min släkt! Man vet aldrig hur förbindelser uppstått mellan familjer med 11-12 barn vardera under 200 åren. Varför flyttade man hit eller dit?