Långfredag 10 april 2020

Solen har gått upp för några timmar sedan.  Det glittrar lite i markfrosten på åkrarna.  Tystnad råder.  Ingen tidning i postlådan idag.  Redan igår läste jag en del av dagens nyheter på webben.  Nästan allt handlar om corona och covid-19. Det är som hela världen stannar upp och håller andan i väntan på något som vi inte vet hur det utvecklar sig.   Det finns en tid före covid-19 och efter covid-19.

Allt är inställt på obestämd tid!  Jag känner mig privilegierad som kan gå ut och räfsa löv och njuta av alla vårblommor. Ja allt är ju nästan som vanligt när man bor så här långt från staden ( vare sig stor eller liten) .   70+folk ska ju hålla sig hemma. Inga problem!
Har man en  Lanthandel i närheten så kommer maten hem.

Minns en teateföreställning på Dramaten , I väntan på Godot,  där  luffarna, spelades av Nils-Hugo Järegård och Jan-Erik Strandberg.

En långfredag lyssnade jag till radioteaterns föreställning av Strindbergs Påsk.  I dessa coronatider så lägger Sveriges Radio klassisk föreställningar från radioteatern. Här kan du hitta Påsk i regi av Ingmar Bergman från 1952.

Det är en njutning att höra dessa skådespelare – varje stavelse hörs!