Seniorträffarna på bibblan tar paus

Onsdagsträffarna har varit givande  många vis. Det var med saknad som jag inte gick dit idag.  Min mejlbox  har de senaste dagarna fyllts med  “uppskjutet-tills-vidare”  meddelanden.  Årsmöten har ställts in på obestämd tid,  aktiviteter av olika slag har skjutits på framtiden.  Hade sett fram att gå på Riksteaterns föreställning Man får  väl  ställa upp!

Från dag till dag så kommer nya budskap från Folkhälsomyndigheten.    70+folk  ska hålla sig  hemma, då de riskerar att bli väldigt sjuka om de blir smittade av corona viruset.    Vi som träffats på onsdagarna  tillhör väl denna riskgrupp och   vill gärna hänga med ett tag till,  så vi garderar oss och  upphör med våra träffar i biblioteket.

Här finns ett självtest från Stockholms läns landsting

Inte för att jag tror att det vimlar av Corona virus här i skogen, men  jag har anammat  statsepidemiologen Anders Tegnells terorier om hur man ska hålla nere smittan, så att samhället och sjukvården klarar av pandemin och kan ta hand om oss om/när vi blir sjuka.  Man måste ju förlita sig till experterna inom området.

Det enda riktigt säkra är en kunskap som vi haft i 150 år – att tvätta händerna – sa f d statsepidemilogen, Johan Giesecke på  i kvällens Corona-special

 Krisinformation.se, som ger information om  Ovid-19 och andra krissituationer. Här hittar du information om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet.