Full fart på armar och ben

Filmvisning var efterlängtad.  När byskolorna lades 1957 filmades i Davidstorp, Dammtorp,  Tived, på den tiden var gick även del barn i misssionshuset  samt vid Vägen skola.  Att filmandet utvecklats under det 60 år som gått sedan filmen gjordes,  det syntes både här och där. Men har man agerat filmstjärna då ser  känner man igen sig själv.  Det är välkammade gossar och flickor i fina examensklänningar som tågade ut ur skolorna.  Här luftade mammorna den nya sommarhatten och pappor hade naturligtvis hatt på huvudena.  Det var sommarlov och sol och blommor  i bläckhornslådan.

Nästa film var av betydligt yngre datum. Helge lät göra en film om Barbro Cluley när hon förde in den första volkswagen till  Sverige.
Alla satt andäktiga och tittade och lyssnade till den då 91- åriga Barbro som klar röst och berättade  om hur det gick till och en del om sitt liv med IM.

I pausen mellan filmerna var det fikadags och Ulla ledde sittgympa.