Biblioteket en mötesplats för gammal och ung i Tived

Någon form av mötesplats för  seniorer  i Tived har efterfrågats.   Nu försöker TUG att uppfylla den önskan!  Vi hoppas och tror att biblioteket ska bli en bra ställe att mötes på för alla.  Vi testar att hålla öppet under 18 onsdagar – 15 januari – 13 maj.  Det kommer att tills vidare vara öppet 3 timmar,  kl. 14 – kl. 17.  Här finns hela Välkommen till bibblan 15 januari

 

Utvecklingsgruppen  hoppas att Bibblan ska bli den självklara mötesplatsen! Låna gärna en bok, läs, bläddra i veckans NA eller fika!  Prata om ditt och datt  – hålla lite koll på vad som händer i kommunen.  Det gäller att synas och höras!  Du kan få hjälp med utskrifter m m.

I lokalen  finns dator, skrivare och papper.  Kaffebryggare, muggar mm.  Vi som håller öppet är utvecklingsgruppens ordförande  Madde samt  Anita K och Ulla T  som kommer att turas om finns på plats.  Vi vill gärna bli flera – för då kan vi ha öppet oftare och längre tid!

Madde  har koll på vad som händer i kommunen och vad som händer på bygden.
Ulla  har stor vana vid att organisera verksamheter för seniorer.  Här kan bli både matlagning och sittgympa!
Anita – har tillbringat sitt arbetsliv på bibliotek bland böcker, tidningar och datorer.  Har många pärmar med tidingsurklipp om Tived med omnejd.

Det är vi tre som spånat lite om vad vi skulle kunna åstadkomma –  någonstans måste man ju börja.  Vi ser fram emot att träffa seniora tivedsbor och höra vad ni vill göra.  Det är tillsammans vi ska göra onsdagarna i Bibblan till veckans höjdpunkt.

Välkommen på onsdag den 15:e januari – då är det premiäröppet i Bibblan.  Då har vi öppet kl. 14.00 – kl. 18.00 .  Vi bjuder på kaffe, te och  kaka.