TUG gör nytta!

TUG gör nytta var slutsatsen i Maddes presentation av utvecklingsgruppen  på lördagskvällen.   En gång hade hon fått frågan av en tivedsbo ” Gör TUG någon nytta?”  Frågan  hade funnits kvar i Maddes huvud under några år och nu var det dags att ge svar på frågan.  Efter studier i verksamhetsberättelser, protokoll och inte minst bland bilder så kunde hon konstatera att mycket hade hänt under årens lopp.

Vem kommer inte ihåg Julmarknaden med krubba med allehanda levande djur.

Julspel – kamel
De vise männen

Det började med en skyltsöndag – men det fanns ju inget skyltfönster!  Raska gubbar ordnade en byggnad på  traktorkärra  och så var problemet med  skyltfönster löst!

Så verkar det gått många gånger, någon har fått en idé och så har man snabbt gått till handling – hur omöjligt det än verkat från början.

Till kvällens evenemang hade TUG bjudit in alla som jobbat med marknaden  till ett litet kalas i  Tiveds Kafferosteri.   Marknaden kräver mycket folk för att hålla ordning på alla bilar, så att parkeringen sköts korrekt!  Nu skulle det firas.   Det småpratades runt borden. Jocke och Mia kom med rykande varm mat – oj vad gott det doftade när det lyfte på locket!  Och som det smakade!

Till kaffet och kakan presenterade Madde vad utvecklingsgruppen gjort under åren.

Roligt att det går att fixa en sådan fest på hemmaplan.  Tiveds Lanthandel fixade maten- en god köttgryta och Tiveds  Kafferosteri stod för kaffe och kaka.