Läsarsånger i Missionshuset

Lördagen  6 juli kan du titta in det kulturmärkta missionshuset i Tivedstorp.  Då kommer det att sjungas läsarsånger där så att taket nästan lyfter.   Jag var där förra året och det var en sångarglädje som jag aldrig glömmer.    Nisse och Siv var värdar för en trevlig kväll.   Det är Tivedstorps historiska intresseförening som har sett till att missionhuset rustats och bevararats.
Välkommen till Tivedstorps missionshus.

I trakten fanns förr i tiden 8  missionshus som hade en gemensam pastor i Svenska missionshuset.  För 7-8 år sedan åkte jag runt till dessa platser  med barnen till en predikant hade verkat här under sin tid  i  Närke
Ykullen, Tivedstorp, Sannerud, Vägen, Holmen, Bergshult, Håkantorp och  Algrena.  Av dessa finns endast Tivedstorp bevarat som missionhus.

Evangeliska fosterlandsstiftelsen  hade också församlingar i trakten. I Mossfallet vid Äskebäcken  bygdes ett missionhus av min  farfar David Karlsson . Det invigdes 1919.

Den enda i dag verksamma är  EFS församlingen i  St Mosshult.