Vart tog tiden vägen?

Ser att det är en månad sedan jag gjorde ett inlägg här. I morgon är den mörkaste dagen på året. Mörket breder ut sig över Unden, förutom de ilsket blinkande rödljusen vid Slottsbol. Själv kan jag se dem från mitt hallfönster, eller när jag hämtar tidningen i gryningen. Jag bor ju inte nästgårds utan säkert några mil fågelvägen till Slottsbolet. Men jag kan ju vända ryggen åt vindkraftverken. Men det ligger visst i människans natur att ögat automatisk söker sig till det som rör sig. Det har påtalats för Slottsbolsverkens ägare att blinkandet är mycket störande – så förhoppningsvis kan vi hoppas på att man ändra blinkfyrarna så ljus så att det åtminstone blir lugnare.

Men detta är bara en liten försmak av ljusfenomen över Unden. Det finns ju planer på att bygga 10 stycken 240 m höga vindkraftjättar till på andra sidan sjön, vid Fägremoar. Fast vitt ljus på 3-4 ställen och så rödblink på de andra verken. Då behöver inte åka till Gröna Lund eller Liseberg – då får vi vårt eget tivoli.

Mer info finns här