Företagare i Tived –

Gör ett försök att fånga in flera företag till hemsidan!
Det händer mycket mer än man kan tro i Tived.
Förr var det till stor del skogen som gav arbete åt folket här.   Idag är det ett fåtal försörjer sig på skogsarbete.   Inte heller är laggning gångbart i dag, det finns ju plast! Förr så gjordet det massor av laggade kärl i Tivedstorp,  en bytta med skaft att ösa upp vatten ur källan med,  fläsktinor för saltfläsket,  stora kar av olika slag.   De laggade träkärlen har tidens tand tagit hand om,  de slitna laggkärlen blev kanske till värme i brasan.   Men plastkärl i alla former lever kvar i oändlighet, om inte annat som mikroskopiska bitar i sjöar och vattendrag.
Dagens företagare är ofta entreprenörer i besöksnäringen.
De finns lite varstans i skogarna.
I Sannerud finns sedan i höstas ett lanthandlarpar, som stoppar korv.
Långa kryddstarka bergsprängarkorvar,  svarta mystiska Koj-korvar eller den Kalaskokerskan  Huldas kalaskorv, som gjorde succé innan jul.   Snart kommer det  att dofta nyrostat kaffe från gamla missionshuset.   Det doftade kaffe är förut också på syföreningensauktioner och andra möten,  men nog aldrig så nyrostat och nymalet!
I Sannerud fanns förr i tiden ett postkontor  och verksamheten där sköttes av Lisa.  Huset finns kvar men har numera solceller på taket och där  bor en ny Lisa.  Lisa Hellman med maken Per har där butiken PostLisas.   .  Att butiken skulle heta Post-Lisas  gav sig självt.    De har många intressen och  verksamheter. Vill du hjälp med översättning?  Back to Being är ett bokförlag som också sysslar med översättning.
I Postlisas butik finns nallar men också dockor av egen design.  Glutenfria matvaror och mycket annat.
Nytt sedan i oktober 2017 är att de hyr  det gamla lärarrummet i Skolbyggnaden.  Här kan man få änglamassage och annan behandling för trötta ryggar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.