Viktigt angående fiberavtal

Detta brev har kommit som information om att en konkurrent  till Fibergruppen har skickat brev  som kan leda till missuppfattningar.

“Hej!
Vi vill här informera er i våra pågående fiberprojekt och engagemang om att ett annat bolag i branschen har skickat ut brev, till synes över hela Sverige, med information om fiberbyggnation och även ett skarpt avtal med två års bindningstid.
Det är mycket viktigt att era grannar och fastighetsägare i fiberaktuella områden inte misstar dessa utskick för att vara från oss på Fibergruppen och Telia Öppen Fiber/Skanova.

Detta avtal binder som sagt upp kunden på två år, men garanterar ingen byggnation – till skillnad från våra avtal där det finns ett ”sista garanterat leveransdatum”.

En kund som bundit upp sig på detta avtal vågar troligen inte underteckna ytterligare ett avtal för Telia Öppen Fiber vilket riskerar att vi inte når den anslutningsgrad som krävs för att möjliggöra byggnation, vilket i sin tur resulterar i att det inte blir byggnation för någon av oss.

Bolaget har ej beviljat stöd från Länsstyrelsen och inte heller dialog med resp. kommun.

Att bolaget skulle ha gjort en grundad förprojektering och byggnationskalkyl över hela Sverige är högst osannolikt.

Troligen skickas dessa brev ut för att sen ev. bygga där en kommersiell kalkyl, utan stöd, går ihop – vilket i högsta grad riskerar att många hus i ytterkanterna exkluderas, och omöjliggör för annan aktör att bygga ut till dessa.

Bolaget kan inte ansluta mot Skanova/Telias nät/anslutningspunkter och tvärtom.

De är inte reglerade av Post- och telestyrelsen – vilket inte heller garanterar att slutkundernas abonnemang följer marknadsvärdet, såsom Skanova och Telia Öppen Fiber kan garantera.

Vi på Fibergruppen följer Skanovas krav och regler för material och byggsätt för ett kvalitativt fibernät med långsiktig funktion, till skillnad från ovan nämnda bolag.

Som vi har förstått det, har dessa avtal en ångerrättsperiod på två veckor, så om någon av era grannar av misstag har skickat tillbaka undertecknat avtal till detta bolag ska det finnas möjlighet till ånger.

Hör av er om det finns fler funderingar kring detta.    ”

Ha en jättefin tisdag,

Med vänlig hälsning,

________________________________________

Jennie Lindholm

Fibergruppen i Sverige AB

Importgatan 48, 602 28 Norrköping
Direkt: 011-470 72 35 | Växel 011-470 72 30
Epost: jennie.lindholm@fibergruppen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.