Sopplunch i församlingshemmet

Holger kokade soppan

Igår, sista torsdagen i januari bjöd det här glada gänget in till sopplunch i församlingshemmet.  Inga-Britt, Ulla, Runar och Berit fångades på bild i köket där diskning pågick efter det stora soppkalaset.  Kanske är de goda sopporna som lockar,  eller kanske är kunskapstörst, för det är inte bara mat som bjuds utan även korta presentationer om aktuella saker.   Men framför allt så är det tillfälle att träffas och prata och byta nyheter.

Vårens tema är föreningslivet i Tived.  Madde, mångårig ordförande i Tiveds utvecklingsgrupp, berättade om vad gjort och gör.
www.tiveden.nu – som du läser nu är TUG:s hemsida.   Här finns  information om  Konst-i-ring,  Sanneruds marknaden och cykellederna. Madde berättade livfullt om vad hänt under åren.

Vi var 32  som samlades i den gamla skolsalen. Här fanns det bekanta ansikten men även ett och annat nytt för en utsocknes som jag! Den närkingska dialekten avslöjade en nyss inflyttad örebroare.  Sopplunchen är ett bra sätt att göra nya bekantskaper.
Tived är en faktiskt en inflyttningsort – befolkningen ökar så sakteliga. Idag bor det enligt Madde 323  personer i det som var Tiveds socken.  Det finns ett tjugotal barn i förskolan till skillnad från 4 stycken  på 1990-talet.

Bocka för sista torsdagen i månaden  i almackan- så har du lunchen ordnad den dagen och framför allt du får trevligt sällskap.  I februari har man planerat att koka blomkålssoppa!  Då kan du också höra Ulla berätta om hembygdsföreningen.

Senare i vår presenteras  Tiveds idrottsförening,  Rötter i Tiveden och  TUVA.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + sjutton =