Dags att räkna vinterfåglar runt knuten

Sedan fler år tillbaka räknar jag fåglar sista helgen i januari.   Jag tittar ut genom köksfönstret och räknar domherrar, talgoxar, blåmesar, nötväckor och skator och nötskrikor, som besöker min fågelmatning.   Klicka här och du får vet allt om  Vinterfåglar runt knuten.

De sista åren har det även dykt upp stenknäckar. I år har stundtals haft en stor flock stenknäckare på besök.

Här har jag lånat text från fågelräkningen  senaste nyhetsbrev: ”Fågelräkningen Vinterfåglar Inpå Knuten pågår från fredag morgon till måndag kväll. Anledningen till att både fredagen och måndagen är med är för att ge förskolor, skolor och arbetsplatser möjlighet att medverka. Rapporteringsformuläret öppnas på fredag morgon och därefter är det möjligt att rapportera fram till 6 februari, men det är alltså nu 27–30 januari som räkningen ska genomföras.
 
Du som deltar i räkningen ska notera det största antalet av varje art som du ser samtidigt. Ser du exempelvis 3 blåmesar på lördagen och 5 på söndagen är det alltså 5 du ska rapportera. ”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.