Augusti – marknadsdags

Hoppas att alla haft en skön sommar med lagom blandning av vila och aktiviteter.  Det började med Sköna maj med en hel månad av evenemang av olika slag.   Tivedsdagen, alltid 2:a söndagen i augusti, var lagom solig och med många besökare . Ostkaka och smörgåsar åts i sällskap av getingar.  2016 är riktig getingsommar.

Min plats är sedan snart ett halvsekel – linbastan.   Det är rätt unikt att man kan se nästan hela processen, från rötning till linne.  Jag hoppas naturligtvis att det som började med några skäktande farbröder vid bastan på 1970-talet och som under Hugo Karlssons ledning blev en l “levande verkstad” med bråkning, skäktning, häckling. spinning och vävning, ska leva vidare.   Önskar dela min kunskap med fler.

Nästa stora evenemang  är Sannerudsmarknaden,  på lördag den 27 augusti. Det är 20 år sedan den startades.
Hantverks och Djurmarken Höns Kycklingar Kaninutställn. Serveringar Lotterier Riddarspel Bilutställning.

Redan på fredagskvällen är det  underhållning på Helges gärde.
Ta med kaffekorg och något att sitta på. ‘Varm korvförsäljning och affären är öppen.

Artikel i NA 2016-08-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.