Vår i luften

Blåsipporna sticker upp i bland de  bruna lönnlöven.  Innanfönstren ska ut .  Snart är det dags för Konstrunda och månadslånga Sköna Maj.   Konstrunda fyller 20 år.  Ut ska  vintern ur ladugården  och in ska våren och tavlor.  Jag är i gott sällskap – det är många fler som ligger i startgroparna för Konstrunda och  Sköna Maj aktiviteter.  Har förstått att i Skolbyggnaden råder febril verksamhet för att fylla alla rum med verksamheter under Sköna Maj-helgerna.  Tivedstorp  öppnar 1 april ör vandrarhemsgäster.
Alla rustar för att emot sommarens gäster.  Även Campingen slår upp portarna för våren.

Här kommer lite tips  om  utställningar under Konstrundan.
Vernissage fredagen den 29 april 14-20.  Lördag-söndag är den allmänna öppettiden  10-17.

Om du  vill utsträcka ditt konstrevir  så  här det fullt av öppet-hus-konstnärer både i Askersund med omnejd,  Motala. Hallsberg.  Här finns hela programmet för 2016 års konstrunda. 

I Sörbytorp ställer Susanna Lindström ut målningar och trasmattor.  I ladugården finns också ryamattor.  Hugo Karlsson, min pappa,  blev ryakonstnär på äldre dar.  Nu visas en del av dem.

Ta av vid Getaryggen och åk med Fagertärn,  i Holmsjötorp finns Lena Köster,traktens textilkonstnär.  Det är en bra bit att åka, men  den resan är verkligen mödan värd.  På vägen dit passerar du områden som härjades av storbranden   maj-juni  2008.  Naturen återhämtar sig.

Eller ta vid vägen mot Stensjön och Dammtorp – vid Bosjöns  strand ligger Tanternas lilla  galleri – här bjuder Britt-Marie Dahlberg på  “Tantkonst”

Nästa anhalt- Häggeboda glas där Jeanette Håkansson bjudit in ett helt gäng konstnärer.

Längst bort   eller närmast,  det är en fråga om var man kommer ifrån!
Där ligger Nybygget och  där håller Anna Bergström hus, av leran blir både  bruksvaror och skulpturer.  Besökte Anna på förra årets konstrunda.  På vägen innan du kommer fram till Anna, finns det på vänster sida ett träd – en av djur välansad vildapel.  Den var helt otrolig – ett konstverk i sig.

Foto togs den 9 maj 2015 – Konst–i-ring invigdes med besökare från många länder av Europa, In-town-projeket.    Det var soligt och varmt.   Tillsammans med många andra  så gick jag slingan.   Det var rätt vått på sina ställen,  så jag tog av mig skorna och gick barfota – fötter torkar fortare skor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.