Nerväxlare

Det började med ett telefonsamtal på skånska,  rösten erbjöd mig prova på att läsa Skogsägaren under ett år.   Jag gick vidare till LRF medias hemsida för att titta på deras utbud.  Kom på att jag skulle se om Land fanns elektroniskt.  MIn prenumeration på land har hängt med från första numret någon gång på 1970-talet.  Det är något visst med att bläddra i papperstidningar,  och så kan man riva ur och spara läsvärda artiklar och matrecept som man ska göra någon gång.

Tillbaka till Land.se  och se där hittade jag “downshifting”.  Intressant, och jag fann många artiklar om folk som flyttat ut på landet för att leva enklare.  Jag kände igen dem alla – jag hade ju läst om dem i min papperstidning.   Tänkte att det här är något skriva om på här – men frågan var om “downshifting” gick hem i Tived?  Tveksamt så jag letade vidare för att hitta ett bra uttryck för det  och då hittade jag “nerväxlare”  på en  bloggsida,   Läs här
 Jag en nog en nerväxlare – efter några dagar i  Stockholms trafiken, så är det underbart att åka i sin ensamhet på 503:an.   Bara att se en skylt med avfart till Solna och Mall of Scandinavia  – det lär finns 200 affärer där fick mig att känna kallar kårar på  ryggen.  Jag som inte har något större på behov av att handla.  Utbudet i Askersund räcker för mig – och föresten så räcker Tiveds handel långt.

Nyfiken på  Land.se  här har du länken.

Ja, och  snart får jag mitt första nummer av Skogsägaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.