Fiberläget i Tived

Nu har vi äntligen snart kommit till vägs ände med vårt bredband för etapp 1- Sannerud-Baggekärr. Nu väntar vi bara på inkoppling i husen som kommer ske under februari 2015.  Empower har uppdraget som nätbyggare och är nu i full färd med fiberblåsning.

2015-01-12  Telia monterar in switchar

Den 12 januari 2015  kommer Telia att montera switschar i stationen  vid Kalle Valks väg. Efter detta börjar Empower koppla elektroniken i husen.  Alla fastighetsägare kommer aviseras om detta i god tid så planering av eventuella resor kan göras. Alla anslutningar kommer att testas så att allt fungerar. Efter detta kommer jag skicka ut slutfaktura på 7500:-. Detta kommer ske i början av mars. Fakturan kommer att ha 30 dagars betalningstid.4

Operatörer

Telia
När det gäller operatörer : Har man Telia nu behöver man bara ringa kundtjänst för fiber 020-755 766 och berätta att man har fiber. Då får man som regel 3 betalningsfria månader och bestämma hastighet på fibern. Man kan välja hastigheter mellan 10-1000Mbps. Man behöver inte välja samma hastighet uppåt och neråt. Låt behovet avgöra och ändra efter hand.

Annan operatör nu
Har man annan operatör nu behöver man säga upp sitt avtal med denne omedelbart. Går man över till Telia i detta skede vilket verkar vara klokt får man 3 betalningsfria månader.

Olika erbjudande från olika operatörer
Telia och All-Tele erbjuder telefoni, Digital TV och bredband.
Andra valbara operatörer erbjuder bredband och telefoni. Dessa är: Bahnhof, Netatonce, Bredband 2, T3, Tyfon och Universal Telecom.

Har annan operatör än Telia för närvarande så meddelar man ändå Telia att man får fiber i februari men har kvar sin gamla operatör tills avtalet går ut och blir så med automatik överflyttad till Telia och får då 3 betalningsfria månader.
Vid inkopplingen kommer kunden underrättas om vilka åtgärder hen behöver vidtaga inför driften av bredbandet.
Finns frågor utöver denna information går det bra att ringa undertecknad på telefon 070-6848685.

Med vänlig hälsning
Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.