Hantverksboden

Vår målsättning är att i Hantverksboden, erbjuda bra och användbara saker – gjorda av folk i trakten.  Att skapa en början till en mötesplats för utbyte av kunskap om hantverk.

Här finns glas från Häggeboda och keramik från Nybygget.  Trasmattor och konst från Nordhult.  Honung från St Mosshult och kådsalva från Tipin-i-tivedstorp.
Stickat och sytt för barn – till hjälp barnen i Zimbabve.  Det är Barbro Cluley som sedan många har kontakt med ett barnhem där.  Det är fantastiskt  att få arbeta tillsammans med Barbro i Hantverksboden.  Vi kommer att sticka, väva, spinna medans vi väntar på besök!   Barbro har skickar upp sin vävstol från Ängelholm till Tivedstorp.  Det är ett underverk för mig som är van vid uråldiga hemsnickrade vävstolar.  Tur att det finns kunniga väverskor som  hjälpt till att sätta ihop den.
Vi som kommer att bemanna hantverksboden är Susanna, Ulla, Barbro,  Gudrun och Anita.  Men även Jeanette, Anna med flera kommer att dyka upp där! Vill du hjälpa till så hör av dig till Anita 070-5499665.

Vill redan nu berätta om KulTurOnsdagarna – 4 stycken onsdagar och en söndag med lie är planerade.   Den första onsdagen den 6 juli, då är temat ull och lin.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.