Hemvändardagar

Tivedsdagen är snart här – söndagen den 9 augusti – har TIvedshembygdsförening sin stora dag i Dammtorp.   Hoppas på lagom sol och uppehållsväder den dagen.   Vi är ju inte bortskämda med soliga dagar i år. – Förra året var det så torrt att det var eldningsförbud i både smedja och basta.   Förberedelserna pågår för fullt.   Den 16 juli så var hembygdsgården öppen för alla och   särskilt för deltagarna i Rötter i Tiveden.

Nätverket för bygdeforsning i Tiveden pustar ut efter att för 6:e gången har genomfört Rötterdagarna.    Totalt 461 besökte de olika arrangemangen.  En enkel besöksenkät som 134 besvarat  ger besked om att där fanns besökare från Danmark i söder till Boden i norr. Dessutom besökte 57 % Rötterarrangemanget för första gången.  Av de 134 så var  59 män och 75 kvinnor.
Torsdagskvällens öppna smideskväll i Dammtorp med Lars Lejon vid städet och visning av filmen När blästerbruket gav järnet  lockade 47 deltagare.

096a110a913edfcf392e26e0c9ee1e71c0930ab502e635ca6e716152f4baf5bc

Om  precis en månad,  lördagen den 29 augusti är det dags för den stora begivenheten i byn  – marknaden.  Fullt av knallar längs bygatan och en strid ström av besökare – här är chansen stor att träffa på  gamla bekanta.   Marknadsgeneralen Kristina Mjörndal håller i trådarna för Sannerudsmarken

Kristina har många järn i elden – hon är spindeln i i fiberprojekten i Sannerud.   Mer om det  kan du läsa i Sydnärkesnytt, sommarnumret.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.